free web hit counter
duik cursus

Ons ervaren team van instructeurs geven opleiding met oog op kwaliteit, veiligheid en vooral veel plezier! Uiteraard kunnen alle cursussen in het Nederlands gevolgd worden.

We hebben een breed aanbod aan opleidingen voor mensen die graag voor de eerste keer willen proberen duiken of hun opleiding willen voortzetten en de eerste professionele stappen van hun duikcarrière willen maken. Komodo heeft een grote diversiteit aan duiksites voor de cursussen die we geven. Van aquarium kalme baaien voor beginnende studenten tot intense stromingsduiken voor gevorderden, Komodo heeft het allemaal!

Bij het boeken van je cursus krijg je de e-Manual om via zelfstudie de theorie voor te bereiden.

Discover Scuba Dive

Heb je altijd al eens willen duiken met manta’s en schildpadden? Misschien heb je niet genoeg tijd om een duikcursus te beginnen of je bent wat onzeker, dan is deze dagtrip perfect voor jou!

Duiken is onze expertise en ons team van instructeurs begeleiden nieuwe mensen elke dag. De lesmethoden van je instructeur zorgen ervoor dat je duik zowel veilig als leuk is. Onze missie is om tijdens je eerste duik onder water zelfverzekerd en veilig te voelen en een onvergetelijk moment te beleven!

We geven je een introductie in veiligheidsregels, duikuitrusting en elementaire duikprincipes op weg naar de eerste duiklocatie. De eerste duik begint met enkele basisvaardigheden in ondiep water om je onder water comfortabel te voelen. Na het voltooien van de vaardigheden ga je funduiken samen met je instructeur. Je PADI-instructeur staat aan je zijde om je veiligheid te garanderen en neemt je mee naar een wereld vol kleurrijke koralen en tropische vissen. Dit programma is ook de eerste stap in de Open Water-cursus en geldt als de eerste open water duik.

Wat is inbegrepen?

2 Duiken in Komodo + 1 Snorkelsessie

Duikmateriaal

Ontbijt & Lunch op de boot

Fruit, Cake & Belgische Wafels

Koffie, thee & Water

2 Frisdranken

Gratis Manta Rhei Tas

open water course (1)

Heb je altijd al willen leren duiken? Dit is waar het begint! Het is ‘s werelds populairste duikcursus en heeft miljoenen andere mensen in de wereld leren duiken. De Open Water cursus is het eerste certificaat om een volwaardige duiker te worden.

Tijdens je Open Water Cursus leer je over de duikuitrusting, de nodige vaardigheden en theorie om veilig te duiken. Voorafgaand aan de cursus, zal je zelf de theorie studeren met de e-Handleiding die je ontvangt bij het boeken of bekijk je de PADI-video’s. hier bij ons in de shop. De eerste dag begint met het overlopen van de theorie met de instructeur en een examen. Na de lunchpauze oefen je veiligheidsprocedures en duikvaardigheden in het zwembad. De volgende 2 dagen ga je met ons mee op de boot en maak je 4 open water duiken. Alle open water duiken worden gedaan in het Komodo National Park.

Na de cursus wordt je gecertificeerd als een PADI Open Water Diver, tot een maximum diepte van 18 meter samen met iemand met een vergelijkbaar certificatie of hoger.

Wat is inbegrepen?

4 Duiken in Komodo

PADI e-Manual

PADI Open Water Diver Certificatie

Duik Logboek

Skills oefensessie in zwembad

Duik Materiaal

Ontbijt & Lunch op de boot

Fruits, cake and Belgian Waffles

Koffie, Thee & Water

2 Frisdranken per dag op de boot

Gratis Manta Rhei Tas

Advanced course (1)

Leer nieuwe vaardigheden, vergroot je zelfvertrouwen en word comfortabeler in het water met de Advanced cursus. Met 5 verschillende adventure-duiken, maak je kennis met nieuwe activiteiten en nieuwe manieren van duiken onder begeleiding van een PADI-instructeur.

Nadat je de theorie hebt voorbereid via zelfstudie, overloop je de kennistoetsen met je PADI-instructeur. Voor deze cursus is er geen examen. Je leert de praktische beoordelingen en veiligheidsoverwegingen te evalueren tijdens het plannen en uitvoeren van elke verschillende duik.

Diepe duik

AWARE Fish I.D.

Peak Performance Buoyancy

Stromingsduik

Navigatieduik

Wat is inbegrepen?

5 Duiken in Komodo

PADI Advanced Open Water e-Manual

PADI Advanced Open Water Diver Certificatie

Duik Materiaal

Ontbijt & Lunch op de boot

Fruit, Cake & Belgische Wafels

Koffie, Thee & Water

2 Frisdranken per dag op de boot

Gratis Manta Rhei Tote Tas

refresher course (1)

We raden altijd aan om je duikvaardigheden te verfrissen als het lang geleden is dat je hebt gedoken. Met jouw persoonlijke PADI Divemaster of instructeur ga je met ons mee op de duiktripboot voor 3 duiken. De opfriscursus kan worden gecombineerd met alle speciale dagtrips die we aanbieden.

Tijdens de eerste duik herhalen we een aantal duikvaardigheden van de Open Water Cursus. Deze zijn bijvoorbeeld maskervaardigheden en drijfvermogen. Deze training in het begin van de eerste duik is bedoeld om die vaardigheden op te poetsen en om je terug comfortabel in het water te voelen. Tijdens de 2e en 3e duik zijn er geen vaardigheden meer en verken je samen met je gids te de verschillende sites

Wat is inbegrepen?

3 Duiken in Komodo

Persoonlijke PADI Divemaster of Instructeur

Duik Materiaal

Ontbijt & Lunch op de boot

Fruit, Cake & Belgische Wafels

Koffie, Thee & Water

2 Frisdranken

rescue course (1)

Uitdagend en belonend beschrijft het best de Rescue cursus. Ga nog een stap verder, denk niet alleen aan je eigen veiligheid maar ook aan die van andere duikers. Train jezelf om stress situaties te herkennen en te verkomen, oefen verschillende duikgerelateerde reddingstechnieken en leer verschillend reddingsmateriaal te gebruiken. Doe de ultieme test en gebruik je nieuwe vaardigheden in real-life scenarios.

Tijdens je training oefen je:
Zelfreddingstechnieken
Hoe medische apparatuur voor noodgevallen te gebruiken
Herkennen en handelen in stressvolle situaties
Reddingstechnieken voor een duiker in paniek/ bewusteloze duiker

Tijdens de Rescue volg je ook de Emergency First Response. Deze cursus is een intensieve training in primaire en secundaire zorg en is erkend wereldwijd. Een combinatie van theorie en vaardigheden oefenen in verschillende scenarios helpt zelfvertrouwen kweken en te reageren op echte situaties.

Wat is inbegrepen

3 Duiken in Komodo

PADI Rescue & EFR e-Manual

PADI Rescue Diver & EFR Certificatie

Theorie Lessen

Skills oefensessie in zwembad

Emergency First Response oefensessie 

Duik Materiaal

Ontbijt & Lunch op de boot

Fruits, cake and Belgian Waffles

Koffie, Thee & Water

2 Frisdranken per dag op de boot

Gratis Manta Rhei Tas

Dive Master

 

Droom je van te werken in tropische oorden en van je duikpassie je beroep te maken? Neem de eerste stap richting je professionele carrière in de duikindustrie met de Divemaster cursus. 

Wij bieden een programma aan van 8 weken waarbij je de ins and outs van een duikcentrum leert kennen. Onze instructeurs worden jou mentor om je duikkennis, duik skills op het hoogste niveau te brengen. Daarnaast leer je ook om te assisteren in cursussen en verantwoordelijkheid nemen bij het begeleiden van gecertificeerde duikers.

De cursus omvat een training van 6 weken tot gecertificeerde PADI Divemaster met een 2 weken stage waarbij je als Divemaster gecertificeerde duikers begeleidt op dagelijkse basis. Meer info over ons Divemaster programma vind je in onze brochure

message us

Follow the steps and we’ll get back to you in no time.

message us

Follow the steps and we’ll get back to you