free web hit counter
Liveaboard

Een liveaboard in Komodo is de beste manier om het Nationaal park te ontdekken. Cruise tussen 29 prachtige eilanden en duik in een van de meest ongerepte en beste duikbestemmingen ter wereld. Bezoek de legendarische Komodovaranen en verken de verschillende eilanden van het park.

Deze 4-daagse cruise is een onvergetelijke ervaring met alle hoogtepunten en verborgen schatten die Komodo te bieden heeft.

dive komodo

trip info

Om 8u30 ‘s ochtends verzamelen we in de Manta Rhei shop. Het transport brengt de bagage en/of eigen duikuitrusting naar de boot. Na een kleine wandeling naar de haven brengen we je naar de Cajoma IV met onze speedboot. Na een welkomdrink, introductie van de crew en de boot, beginnen we onze safari in Komodo.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de getijden duurt de rit ongeveer 2 uur tot aan de eerste duiklocatie. Dit geeft je de tijd om de boot te verkennen en onderweg van het fantastische landschap te genieten. De Cruise Director begint de duikbriefing ongeveer 20 minuten voor aankomst aan de duikbestemming. Na de lunchpauze vaart de boot naar de volgende bestemming voor de duik in de namiddag. We eindigen de dag met onze eerste nachtduik vlak bij Rinca

dag 2

Een typische dag op de Cajoma IV begint met een licht ontbijt, een lekker kop koffie en een prachtige zonsopgang. We maken een bezoek in de vroege ochtend aan de komodovaranen. De ochtend is het beste moment om deze iconische reptielen te zien. De lokale gids vertelt je alles wat je wilt weten over deze levende fossielen. Tijdens de wandeling op Rinca bezoeken we de nesten van de varanen en beklimmen we een heuvel voor een prachtig uitzicht over het park. De perfecte manier om de dag te beginnen!

Na de wandeling serveren we het groot ontbijt en vertrekken we naar de eerste duikbestemming van de dag. Onderweg zal je de verschillende kleine eilanden herkennen met hun typische geelachtige kleuren. Die dag staan er 3 duiken op het programma met lange rustpauzes tussenin. Aan het eind van de dag heb je de mogelijkheid om een nachtduik te doen of een kleine wandeling op de heuvels om een spectaculaire zonsondergang te zien met de rokende vulkaan Sangeang op de achtergrond.

Dag 3

Vandaag verkennen we het noorden van Komodo. De locaties in het noorden zijn bekende stromingsduiken en onderwater pinnacles in open zee. Op deze duiken hebben we een grote kans om tonijn, napoleon, schildpadden, haaien en ook manta’s te zien.

In de namiddag bezoeken we het fameuze Pink Beach en verkennen we de top van Padar Island, een van de bekendste uitzichten van het park, om een prachtige zonsondergang te zien.

Dag 4

Op de laatste dag van de duik safari maken we nog 3 duiken voordat we terugkeren naar Labuan Bajo. We houden het beste als laatste met de meest iconische duik van het park: Batu Bolong. Na de laatste duik keert de boot terug naar Labuan Bajo en komen we terug tussen 5 en 6 uur ‘s middags.

message us

Follow the steps and we’ll get back to you in no time.

message us

Follow the steps and we’ll get back to you