free web hit counter

Een duik safari Komodo is de beste manier om Komodo nationaal park te ontdekken.. Cruise tussen 29 prachtige eilanden en duik in een van de meest ongerepte en beste duikbestemmingen van de wereld. Bezoek de legendarische Komodovaranen en verken de verschillende eilanden van het park.
Deze 4-daagse / 3-nachten cruise is een onvergetelijke ervaring met alle hoogtepunten en verborgen schatten die Komodo te bieden heeft.

Van aquarium kalme baaien tot de meest opwindende stromingsduiken. De variĆ«teit is eindeloos en geen enkele duik is hetzelfde. Kom oog in oog met de zachtaardige manta’s, verschillende rifhaaien, schilpadden, napoleons of droom weg in Komodo’s adembenemende koraalriffen.

Wij duiken in kleine groepen om veilige en aangename duiken te garanderen: max. 4 duikers per gids volgens die worden ingedeeld volgens duikopleiding en ervaring. Alle gidsen duiken met een Nautilus-reddingslijn: een onderwater radio & GPS die op elk moment contact kan opnemen met de boot. Onze ervaren gidsen plannen de duiken zorgvuldig zodat we bijvoorbeeld de getijden in ons voordeel hebben om de kans op manta’s te zien vergroten.

Elke dag bereidt ons kookteam 3 tot 4 keer per dag heerlijke buffetmaaltijden. Wij bieden een mix van Indonesische en Westerse keuken met vegetarische opties.

Onze liveaboard vertrekt vanuit het pittoreske havenstadje Labuan Bajo voor een cruise van 4 dagen / 3 nachten.

In totaal bieden we 13 duiken aan plus een bezoek aan de Komodovaranen. De duikplanning bevat alle duikhoogtepunten van Komodo: stromingsduiken met manta’s en haaien tot het vinden van het meest verbazingwekkende macro-leven tijdens de ‘muck’duiken.
De flexibiliteit en timing van het duiken is het grootste voordeel van een duik safari . Wakker worden op de duiklocatie, lange rustpauzes tussen de duiken en drukte onder water vermijden!

Planning

Noord & Centraal Komodo: Mei tot Oktober

Om 8u30 ‘s ochtends verzamelen we in de Manta Rhei shop. Het transport brengt de bagage en/of eigen duikuitrusting naar de boot. Na een kleine wandeling naar de haven brengen we je naar de Cajoma IV met onze speedboot. Na een welkomdrink, introductie van de crew en de boot, beginnen we onze safari in Komodo.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de getijden duurt de rit ongeveer 2 uur tot aan de eerste duiklocatie. Dit geeft je de tijd om de boot te verkennen en onderweg van het fantastische landschap te genieten. De Cruise Director begint de duikbriefing ongeveer 20 minuten voor aankomst aan de duikbestemming. Na de lunchpauze vaart de boot naar de volgende bestemming voor de duik in de namiddag. We eindigen de dag met onze eerste nachtduik vlak bij Rinca eiland.

Sebayur Kecil – Check Dive
Mawan / Pengah Kecil
Wainilu – Nachtduik

Een typische dag op de Cajoma IV begint met een licht ontbijt, een lekker kop koffie en een prachtige zonsopgang. We maken een bezoek in de vroege ochtend aan de komodovaranen. De ochtend is het beste moment om deze iconische reptielen te zien. De lokale gids vertelt je alles wat je wilt weten over deze levende fossielen. Tijdens de wandeling op Rinca bezoeken we de nesten van de varanen en beklimmen we een heuvel voor een prachtig uitzicht over het park. De perfecte manier om de dag te beginnen!

Na de wandeling serveren we het groot ontbijt en vertrekken we naar de eerste duikbestemming van de dag. Onderweg zal je de verschillende kleine eilanden herkennen met hun typische geelachtige kleuren. Die dag staan er 3 duiken op het programma met lange rustpauzes tussenin. Aan het eind van de dag heb je de mogelijkheid om een nachtduik te doen of een kleine wandeling op de heuvels om een spectaculaire zonsondergang te zien met de rokende vulkaan Sangeang op de achtergrond.

Komodovaranen op Rinca eiland
Manta Point
Golden Passage
Zonsondergang / Spanish Steps – Nachtduik

Vandaag verkennen we het noorden van Komodo. De locaties in het noorden zijn bekende stromingsduiken en onderwater pinnacles in open zee. Op deze duiken hebben we een grote kans om tonijn, napoleon, schildpadden, haaien en ook manta’s te zien.

Castle Rock
Crystal Rock
Cauldron
Siaba – Nachtduik

Op de laatste dag van de duik safari maken we nog 3 duiken voordat we terugkeren naar Labuan Bajo. We houden het beste als laatste met de meest iconische duik van het park: Batu Bolong. Na de laatste duik keert de boot terug naar Labuan Bajo en komen we terug tussen 5 en 6 uur ‘s middags..

Siaba Kecil
Batu Bolong
Tatawa Kecil

Duik safari Komodo | Manta Rhei Dive Center Komodo
Duik safari Komodo | Manta Rhei Dive Center Komodo

Zuid & Centraal Komodo: November tot April

We verzamelen om 8u30 ‘s ochtends in de Manta Rhei shop. Het transport brengt de bagage en/of eigen duikuitrusting naar de boot. Na een kleine wandeling naar de haven brengen we je naar de Cajoma IV met onze speedboot. Na een welkomdrink, introductie van de crew en de boot, beginnen we onze safari in Komodo.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de getijden duurt de rit ongeveer 2 uur tot aan de eerste duiklocatie. Dit geeft je de tijd om de boot te verkennen en onderweg van het fantastische landschap te genieten. De Cruise Director begint de duikbriefing ongeveer 20 minuten voor aankomst aan de duikbestemming. Na de lunchpauze vaart de boot naar de volgende bestemming voor de duik in de namiddag. We eindigen de dag met onze eerste nachtduik vlak bij Padar eiland.

Sebayur Kecil – Check Dive
Mawan / Pengah Kecil
Padar – Nachtduik

Een typische dag op de Cajoma IV begint met een licht ontbijt, een lekker kop koffie en een prachtige zonsopgang.

De liveaboard begint vroeg in de ochtend richting Nusa Kode te varen. Daar maken we onze eerste duik in de ochtend. Het groot ontbijt wordt geserveerd na de eerste duik.

We blijven de rest van de dag in de omgeving van Nusa Kode om nog 2 duiken te maken. Tijdens de rustpauzes hebben we de kans om de Komodovaranen te bezoeken. We kunnen oog in oog komen met de draken van onze speedboot terwijl ze op het strand van Rinca eiland naar voedsel zoeken Hier zijn geen Rangers of Ranger-stations en kunnen we de Komodovaraan in het wild observeren.

Torpedo Point is onze nachtduik locatie en we overnachten in de beschermde baai.

Yellow Wall
Boulders
Cannibal Rock
Torpedo Point

Na ons licht ontbijt maken we onze eerste duik bij Eagle Rock. Tijdens ons groot ontbijt vaart Cajoma IV naar het zuiden van Komodo eiland. Daar duiken we op Manta Alley, een van de beste duiken om manta’s te zien!

Na de manta duik varen we richting Padar eiland voor de laatste duiken van de dag.
Het uitzicht op Padar eiland is uitgeroepen tot een van de mooiste in Indonesiƫ, deze beklimmen is een must!

Op de laatste dag maken we nog 2 duiken vlakbij het eiland Padar voordat we terug naar het noorden varen. We eindigen onze reis met de beroemdste duikstek van het park: Batu Bolong, een echt aquarium!

Na de duiken varen we de Cajoma IV terug richting Labuan Bajo en arriveren we tussen 17.00 en 18.00 uur in de haven.

message us

Follow the steps and we’ll get back to you in no time.

message us

Follow the steps and we’ll get back to you